Allmänt/Ekonomi

Årsmöte Ekonomiska Föreningen

Ekonomiska föreningen i S:t Anna skärgård
Efter kontakt per telefon med Folkhälsomyndigheten är läget så att vi får vara max 8 på mötet den 29 maj. Denna restriktion förlängdes den 17 maj att gälla till sista maj.
Från och med den 1 juni föreslås följande gälla enligt info på krisinformation.se. ”Nya deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar börjar att gälla. För arrangemang inomhus med anvisade sittplatser höjs taket till 50 deltagare.”
Just nu ser vi att 8 personsregeln bara gäller till sista maj så vi väljer att tro på det och att vi kan hålla ett möte med ökat antal den 19 juni. Vi har väntat in i det sista med att se om restriktionerna förlängs ytterligare men vi kan inte vänta längre.
Vi gör följande. Vi håller mötet den 29e maj vid Tomtkontoret med 8 personer dvs 4 funktionärer kan vi kalla det och 4 av de som redan anmält sig. Fullmakter medtages. Vi avhandlar bara de punkter som vi måste ha beslut på senast sista maj dvs punkterna 1 till 14. Resterande punkter bordlägges varefter mötet ajourneras till 19 juni.
Att vi gör detta i 2 omgångar beror på att det står i stadgarna att vi skall hålla årsmötet senast sista maj och vill inte bryta den regeln men pga att 8 personers regeln förlängdes den 17 maj att gälla till sista maj så känns det bättre nu att besluta om senareläggning av andra delen av mötet.
Vi kommer så snart det går att formellt kalla er medlemmar till nytt möte den 19 juni med samma tid 09.30 i Gusum för registrering. Vi kommer att göra ett nytt brevutskick med redan aviserade ändringar och tillika textredigeringar som gjort senare. 
Anmäl er närvaro till ekf@ramsdal.se. 50 personer på plats inkl några funktionärer är maximalt antal deltagare
Vi hoppas ni förstår att det inte varit lätt att organisera ett bra möte under rådande omständigheter.
Vi ber om ursäkt om vi orsakat någon olägenhet.
GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER NÄRVARO SENAST 2 DAGAR FÖRE 19 JUNI ALT GE NÅGON EN FULLMAKT

Vänligen 2021-05-23
Styrelsen för Ekonomiska föreningen

Föreningsinformation februari 2021

Hemsidan har uppdaterats lite i layouten så vi hoppas ni tycker det blev något bättre. Arbetet med hemsidan fortsätter för att göra den aktuellare och intressantare.  Framför allt vill vi försöka uppdatera den oftare i framtiden med diverse info om vad vi gjort, gör och tänker göra. Allt som görs skall vara till nytta för er fastighetsägare och närstående.

På hemsidan nu hittar ni ny information t ex

Under fliken Fritid

Det har bildats en fritidssektion som ska öka engagemanget för fritidsaktiviteter och på så sätt göra området mer attraktivt och intressant att vistas i. Läs mer på hemsidan.

Det planeras för en Ramsdalsdag 2021, där det kommer fixas olika aktiviteter av engagerade medlemmar på olika platser i Ramsdal 24 juli. Mer info och intresseanmälan finns under fliken Fritid.

Skidspår fixades under vecka 5 till mångas glädje, där en medlem initierade och föreningen kunde betala riktiga proffsiga spår. Efter snöfallet 2,5 dm nyligen kommer spåret att återuppstå den 11 februari.

I dagsläget hoppas vi kunna genomföra ett hyggligt normalt Midsommarfirande men det återstå att se vad FHM säger om det då.

SKOG OCH MARK

Halkbekämpning. Det finns grus att hämta. Läs mer på hemsidan!

Röjning och skogsvård. Pågår på flera ställen i Ramsdal. Kommer på hemsidan inom kort. Behöver ni hjälp på egna tomten så hör av er till Håkan eller Leif L.

Dagvattenledningar. Dessa kommer att filmas för att bedöma underhållsbehovet.

V/A

Anslutning av den nya vattenkällan vid Odlet till vattenverket
är nästan färdigställt, kvarstår inkoppling i befintlig ledning.
Samt uppstart av det nya interna fiber systemet. (Driftsfunktion)
Källan vid anslagstavlan kommer att anslutas i vår.

ALLMÄNT

Adressändring mm. Det finns en ny blankett för anmälan av Adressändring (flyttat), Ny ägare (Sålt/Köpt), Ny mailadress.

Hemsidan under uppdatering. Som sagt ovan.

På hemsidan ser ni ännu inte något om Årsmötet – När, Var och Hur. Däremot har vi ett Preliminärt datum lördagen den 29 maj.

Hälsningar

Styrelserna för Ekonomiska och Vägföreningen

NYHET

Nu finns det ett proffsigt dubbelspår att åka skidor i för alla intresserade i Ramsdal.  Spåret har kommit till genom ett samarbete med Tjalve och benäget bistånd av Petra Östelius som bor här och jobbar i kommunen med fritidsfrågor. Petra är aktiv i fritidssektionen. Vi är tacksamma för det initiativet. Spåren går att åka i en 3 km slinga och en kortare drygt 1 km.

Det är bara att valla skidorna och ge sig ut i spåren! Passa på medan det är kallt och snö.

Hälsningar

Emil och Mats/Thomas

Ramsdalsdagen 2021


Vi i Fritidssektionen skulle vilja få till en Ramsdalsdag i sommar – en dag är det händer olika saker på olika platser under hela dagen, för alla åldrar. Visst låter det kul?!
Planen är att den hålls lördagen den 24 juli (v 29), om allt går som det ska med väder, corona och annat som kan spela in. Vi har ju lärt oss att anpassa oss, så det fortsätter vi med 
Men vi behöver hjälpas åt, därför skulle vi vilja skapa små arbetsgrupper. Några förslag är t.ex. att man skulle kunna anordna en springtävling och/eller fotbollsturnering vid fotbollsplanen, yoga och/eller gympas? Vid Gropviken skulle man kanske kunna få prova-på kajak eller någon annan vattensport. Fikaservering under dagen och på kvällen avsluta med en allmän grillning?
Och kanske skulle några tonåringar kunna hitta på något kul i Tomtkontorets lokaler?

Idéerna är många och ni har säkert fler, vi är öppna för alla förslag! När/om vi får ihop arbetsgrupper och aktiviteter sätter vi ihop ett tidsprogram, så aktiviteterna inte krockar alltför mycket med varandra.
Senast den 1 mars skulle vi få in vilja få intresseanmälningar från er som vill vara med och ordna Ramsdalsdagen 2021, maila till fritid@ramsdal.se

Och har ni frågor, funderingar, tankar eller idéer, är det bara att höra av er!
Hälsningar från Ramsdals Fritidssektion
genom Petra Östelius och Emil Selse

Halkbekämpning

Ni som har fastigheter i Ramsdal Ekonomiska Förening  och har det halt på gångar och uppfarter, kan gratis hämta EN hink grus vid vårt upplag för diverse material. Se bilden nedan. Detta ligger på höger sida strax innan man svänger vänster till Hamnvägen. Ta det försiktigt där bara och gruset ligger bakom ”draperiet”.Vi hoppas slippa se lastning på släpkärra. Om ni har så stora behov så ring i så fall Mattias 0705517875 (traktorägaren) så löser han det men glöm inte fråga vad det kostar.

Styrelsen 

Hanteras av Teknet

Up ↑