Sommaren går mot sitt slut nu när det är skolstart! Dags att summera årets fritidsaktiviteter.

Först av allt vill jag rikta ett stort tack till alla fantastiska ungdomar i Ramsdal som ställt upp som fotbollsledare i år! Utan Therese, Alvin, Filip, Viktor och Vincent hade det inte blivit någon fotbollsskola i år. Vi har under många år varit bortskämda med ett gäng engagerade föräldrar som tagit på sig uppgiften som fotbollsledare. I år blev det ett generationsskifte och då kliver våra ungdomar fram och visar vad de kan. Ett stort tack till er! Ett ”ankare” från tidigare år lyckades vi värva även i år. Tack Paul! Det blev fyra veckors fotbollsträning tis-, ons-, och torsdag med cirka 20 barn och ungdomar vid varje träningstillfälle.

Simskolan genomfördes av 17 barn som trotsade kyla och regn och tog en rad olika simmärken. Ett stort tack till tränarna från Norrköpings simsällskap som tog väl hand om barnen. Simskolan avslutades med saft och bullar och ”fredagsgodis” tillsammans med stolta föräldrar och syskon. Men bäst av allt var att få kasta simtränarna i vattnet!

I år hade vi en ny aktivitet. Anna Ljungberg bjöd på workout träning för vuxna fyra torsdagar i samband med fotbollsträningen. Mycket uppskattat! Var mellan 15 och 25 deltagare vid varje tillfälle. Fotbollsskolegänget fick sällskap av Annas gäng när det kom till avslutning med grillning. Barn, ungdomar och vuxna från Ramsdal som festar loss. Kan det bli bättre?

Även i år erbjöds Yoga-träning med Carina från Yogarina. Tre tillfällen blev det med totalt cirka 30 deltagare allt som allt. Vi lyckades klara oss undan regnet. En mycket uppskattad aktivitet av dem som var med. Vi undersöker nu möjligheten att köra ett liknande upplägg som Anna Ljungberg hade med workouten till nästa sommar.

Ni som varit vid våra två bad tror jag har uppskattat att toaletterna har vara rena och snygga. Det är tack vare att Therese förutom att vara fotbollstränare i fyra veckor även skött städningen av våra toaletter. Hatten av för våra ungdomar!

Mats Sternhag och Tomas Nilsson / Styrelsen fritid

Comments are closed.

Hanteras av Teknet

Up ↑