Två försök till stölder av båtmotorer

Mycket tyder på att tjuvarna störts av en boende som rörde sig i området och därför avbrutit stölden. På den ena båten har de klippt av kättingarna och alla förtöjningslinor. På den andra har motorn lossats från akterspegeln. Några minuter till och de hade säkert fått med sig den.

Det är inte första gången som båttjuvar slår till här. Men för året var detta den första incidenten. Det gick ganska bra den här gången eftersom de inte fick med sig något.

– Nu kommer föreningen att trappa upp bevakningen av bryggorna. Det enda sättet är att visa att vi finns här. Vi är inga poliser, men ser vi något ringer vi 112. Vi gör inga egna ingripanden, säger Leif, ordförande.

Det finns en WhatsApp grupp där vi kan varna varandra om vi ser ngt misstänkt (går också bra att skriva i vår FB grupp). Om du vill vara med i gruppen på WhatsApp skicka ett sms till Claes Gerdin på mobilnr 0725332532. I gruppen kan även bevakning samordnas.

Comments are closed.

Hanteras av Teknet

Up ↑